Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

123FEELFREE - WAT?

1
Bewuster eten & bewegen!

Als je wel beter wil eten en meer wil bewegen, maar niet drastisch wil vermageren of fanatiek aan sport wil doen, zit je goed bij 123feelfree.

Enerzijds geven we je in één oogopslag inzicht in de voedingswaarde van producten.

Anderzijds geven we je inspiratie om evenwichtig te eten en te bewegen. Zo kan je bewuste keuzes maken wanneer je koopt, kookt en beweegt en ga je evenwichtiger door het leven. Veel plezier!

 

2
Weet wat je eet!

Hoe vaak kijk jij naar de voedingswaarde op de verpakking? Laat ons raden… zelden of nooit? En dat terwijl je eigenlijk wel wil weten wat je allemaal binnenspeelt.

Maar hoe raak je wijs uit al die complexe informatie en gezondheidsclaims? 123feelfree vertaalt de voedingswaarden naar eenvoudige begrippen als suiker, zout en vetten.

De hoeveelheid geven we aan met een makkelijk te begrijpen niveau, gaande van 0 (bevat nauwelijks of geen) over 1, 2 en 3 tot + (bevat extreem veel). Deze vertaling gebeurt aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde formules, gevalideerd door het Medische Comité.

Zo vertalen we de voedingswaarden naar 123feelfree-niveaus!
3
Voeding en beweging in balans!

Als je evenwichtig wil leven, zorg je er best voor dat je voeding en beweging goed in balans zijn. Als één van de twee doorweegt, dan voel je je al snel futloos. Zijn ze wel in evenwicht, dan voel je de energie.

Maar hoe stem je ze mooi op elkaar af? Wat 123feelfree betreft, niet door heel de dag lang calorieën te tellen. Met de 123feelfree-niveaus (0, 1, 2, 3 of +) kan je je heel makkelijk een idee vormen van de lichaamsbeweging die je nodig hebt om je voeding te compenseren.