Diversiteit als sleutel tot SEO success

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

Vandaag de dag kan vrijwel iedereen een website maken. Web 2.0 oplossingen en simpel te gebruiken gratis CMS systemen worden aangevuld met al dan niet geavanceerde software gemaakt door professionele marktpartijen. De veelzijdigheid aan websites en de grote aantallen webites zorgen voor aanzienlijke concurrentie op vrijwel ieder gebied. Daarom zal de website eigenaar op moeten letten wanneer hij of zij een strategie voor de website uiteenzet. Zoekmachine optimalisatie, in het dagelijks spraakgebruik vaak met de Engelse term Search Engine Optimalisation beschreven, is door de concurrentie steeds lastiger aan het worden. Dit artikel staat stil bij een aantal manieren waarop diversiteit van een online campagne kan zorgen voor hoge posities in de zoekresultaten en de juiste bezoekers voor de website. Startpaginas zijn een mooi begin maar hiermee haalt een webmaster niet altijd meer het beste uit zijn website.

Eigenaren van websites die al langer bezig zijn met SEO weten dat de kwaliteit van content op een website doorslaggevend is voor de waardering van een zoekmachine. SEO is echter veel meer dan het artikel. Zo moet een website het juiste format hebben en moet de zoekmachine begrijpen waar de website over gaat en wat deze doet. Een uniek algoritme helpt zoekmachines paginas en hele websites te waarderen zodat de beste website met het meest volledige antwoord op de vraag van de zoekmachine gebruiker de hoogste positie verdient.

Naast de website zelf zijn er een aantal externe factoren die bijdragen aan de waardering van een artikel door de zoekmachine. Wanneer we spreken over zoekmachine marketing wil dit eigenlijk zeggen dat er ‘gratis’ bezoekers naar de website komen. Gratis wil hier alleen maar zeggen dat de website eigenaar zelf geen geld uit hoeft te geven om bezoekers naar de website te sturen. Vanzelfsprekend zijn het bloed, zweet, tranen en de vele uren die de webmaster in de website steekt niet meegenomen in de betiteling van ‘gratis’ bezoek. Want in een competitie, wat de race om de hoogste posities in de zoekmachine resultaten in feite is, bestaan er professionals en hobbyisten, alsmede webmasters die slim werken en mensen zonder vastomlijnd plan.

Het voordeel van het internet is dat informatie die men vandaag plaatst over een aantal jaren hoogstwaarschijnlijk nog steeds online aanwezig en vindbaar is. Kwaliteit en diversiteit zijn daarmee de sleutels tot SEO success. Hoewel directory links en startpaginas zoals Startmee een bijdrage leveren aan vindbaarheid van websites en initiele indexering, zullen webmasters zich in moeten zetten om een grote diversiteit aan backlinks te maken. Dit wil zeggen dat naast de eerder genoemde startpaginalinks men ook artikel links zal moeten maken. Voor het beste resultaat moeten deze artikel links geplaatst worden in kwalitatieve en informatieve artikelen waar de lezer voordeel bij heeft en zijn verdere interesse wordt getriggerd.