Online inkomsten genereren met een affiliate webshop

Geplaatst op 04-12-2021

Categorie: Computer en internet

U kunt online inkomsten genereren met een affiliate webshop. Binnen uw affiliate webshop verwijst u de bezoekers die van plan zijn om een product te kopen via een affiliate link naar de website van de aanbieder. In de link is een code opgenomen zodat een verkoop aan u als tussenpersoon te koppelen is. Als affiliate partner ontvangt u een vergoeding wanneer er een verkoop wordt gerealiseerd die naar uw website te herleiden is.

U kunt zich aanmelden bij een affiliate netwerk om toegang te krijgen tot een groot aantal producten die u kunt promoten. Vaak zijn het bekende aanbieders die bij een affiliate netwerk zoals bijvoorbeeld Daisycon aangesloten zijn. Na aanmelding bij een affiliate netwerk krijgt u toegang tot een afzonderlijke omgeving waarop u kunt inloggen om u aan te melden bij de verschillende campagnes.

Binnen deze afgeschermde omgeving kunt u ook zien hoeveel u heeft verdiend met affiliate marketing en kunt u het bankrekeningnummer instellen waarop u het verdiende geld wilt laten uitbetalen. U kunt dan ook nog vaak instellen hoe vaak u uitbetaald wilt worden.

Het Affiliate Webshop script van Vrolijk Internet Services kunt u de productfeeds van een affiliate netwerk zoals Daisycon geautomatiseerd en om de zoveel tijd ophalen. Zo is altijd de meest recente productinformatie opgenomen binnen uw webwinkel. Naast productfeeds van Daisycon ophalen, kunt u met het script ook productfeeds ophalen van TradeTracker en Tradedoubler.

Binnen de verschillende affiliate netwerken krijgt u de beschikking over de voor u samengestelde URL’s van deze productfeeds. Wanneer u deze URL’s gebruikt zullen de affiliate links binnen de feeds automatisch aan uw website gekoppeld zijn.

Deze URL’s kunt u in de beheeromgeving van het Affiliate Webshop script toevoegen binnen uw webwinkel. Na het toevoegen van een nieuwe productfeed zullen de producten binnen deze feed direct worden opgehaald en worden opgenomen binnen uw affiliate webshop, waarbij u de bezoekers direct via de juiste affiliate links doorverwijst.